Saplo News Demo

Demonstration Of How Saplo Can Automate Editorial Work.
Text Analytics Meets Publishing.

”Han suddar ut gränsen mellan rock och poesi”

I kväll visar SVT2 dokumentär­filmaren Anders ”Balsam” Hellströms film från poeten Bruno K. Öijers utsålda höstturne förra året. 1 Hur uppstod iden? – Bruno ville att någon av hans föreställningar dokumenterades och att det gjordes en film.

Dagens Nyheter
Apr 18, 2015

Börjesson: Fråga inte om van Gaal är orolig

LONDON. Manchester United lyfte när Wayne Rooney återvände till anfallet. Nu kan skador tvinga lagkaptenen tillbaka till mittfältet i kvällens toppmöte om ligaguldet. Men fråga inte Louis van Gaal om han är orolig. Då börjar han prata om kor.

Expressen
Apr 18, 2015

70-åriga män greps – hotade barn med kniv

SUNNE. Två män i 70-årsåldern greps på fredagen i Sunne – för att ha hotat elever och lärare vid ett mellanstadium med kniv. På lördagen satt båda männen anhållna.

Expressen
Apr 18, 2015

En svårslagen förlängning av själen

– Vad är grejen egentligen? Frågan kom på en middag. Min bordsgranne var uppenbart uttråkad efter att jag hållit låda om hur underbart det är att köra bil utan att, uppenbarligen på något sätt, kunna förklara varför.

Svenska Dagbladet
Apr 18, 2015

Svensken om spelet bakom kulisserna

BIRMINGHAM. Wayne Rooney och Eden Hazard slåss om ligaguldet i kväll när Chelsea möter Manchester United. Jonas Olsson vet hur man stoppar båda.

Expressen
Apr 18, 2015

Nytt värmerekord på jorden i mars

Två dystra värmerekord slogs på jorden i mars i år. Det var den varmaste marsmånad som noterats sedan mätningarna startade 1880. Samtidigt konstateras att första kvartalet i år var det varmaste som uppmätts.

Svenska Dagbladet
Apr 18, 2015

Skickades hem – dog av stroke

17-åriga Bajda Swid drabbades av stroke. Men läkarna på sjukhuset i Växjö trodde att hon hade ett virus och gav henne Alvedon. Två dagar senare dog flickan. Nu riktas skarp kritik mot sjukhuset.

Aftonbladet
Apr 18, 2015

”Tog strypgrepp – så jag fick markera”

”Eddie, Eddie, Eddie”, skanderade hela Rogers Arena i Vancouver tidigt i morse. Inte att undra på. De

Aftonbladet
Apr 18, 2015

Författare älskar att hata

DN:s Jenny Lindh svarar på dina frågor om litteratur. Varför skriver folk? Fråga: Kära bibliotekarien. Ibland hamnar jag på fest med ett gäng jag egentligen inte umgås med, de är typ författare eller nån slags skribenter i varje fall.

Dagens Nyheter
Apr 18, 2015

Patrik Sjöbergs kritik: "Det är skrattretande"

Sveriges friidrottspampar får skylla sig själva att friidrotts-VM 2021 gick till Eugene i stället för Göteborg. Det menar höjdhoppsstjärnan Patrik Sjöberg.

Expressen
Apr 18, 2015

Paltrow klarade fyra dagar på budgeten för matbidrag

Skådespelaren Gwyneth Paltrows försök att klara sig på matkuponger – något som hon hävdar att närmare 50 miljoner amerikaner tvingas göra – tog slut efter fyra dagar. Men så köpte hon rätt mycket lime också.

Dagens Nyheter
Apr 18, 2015

Rekordsnabb krympning firar 50

På söndag, 19 april, är det 50 år sedan Moores lag kom till. Nu är det ingen lag i vanlig bemärkelse, inte heller en naturlag. Moores lag är snarare en iakttagelse eller förutsägelse över den snabba utvecklingen inom elektronikindustrin.

Svenska Dagbladet
Apr 18, 2015

Svensken en av de bästa i utklassningen

LOS ANGELES. Så har han gjort både mål och assist i Stanley Cup också. Filip Forsberg var en av Nashvilles bästa spelare i natt, svensk tid, när man tog revansch för premiärförlusten i onsdags och nu utklassade Chicago med 6-2.

Expressen
Apr 18, 2015

Ingemar och Kerstins bussiga förhållande

De är singlar och totala främlingar för varandra där de väntar på bussen till jobbet. Några månader senare förlovar de sig på samma buss. – Vi tyckte att det var en rolig grej, säger Kerstin Ganse, 72 år.

Expressen
Apr 18, 2015

”Att vara 30 och aldrig ha haft ett jobb är inte ovanligt här”

Traineejobb och utbildningskontrakt. För de långtidsarbetslösa ungdomarna i Tensta väger regeringens löften lätt, och de 515 öronmärkta miljonerna i budgeten ingjuter inte mycket hopp.

Svenska Dagbladet
Apr 18, 2015